13km 1h50min ja sykkeet huiteli jossain ties missä.

Nih Tähään olisii maratonkoulupäivä osa 2. Käytiin läpi peruskuntokauden reenamisen perusteita ja sitten sen päälle ruokavaliota. Paljon oli asiaa ja hartaasti perusteltuna. Kiteytän sen yhteen lauseeseen, ei saa tehdä PK lenkkejä niin, että syke menisin yli airoobisen kynnyksen. Ok usko taan uskotaan. Oli kyllä helpottavaa kuulla, ette myös muilla oli ja on onglemia pitää se syke riittävän alhaisena juostessa ja juostakun pitäisi. Ratakaisuksi Jääskeläisen Matti tarjosi tuota kävele - juokse - kävele tyyliä. Eräänlaista intervalli harjoittelua, kuitenkin niin ettei syke ylitä tuota kynnystä.

Ruokavalio. Joo mä odottelin jotain esittelyä ja luentoa kuinka  tärkeää on syödä ruokaympyrän opetusten mukaan ja blaa blaa blaa siitä. Toki hän hiilareita painotti ( varsinkin suoritsta edeltävänä aikana ), muutta enemmän pisti painoa todelliselle energian saannille. Kun esitteli taulukkoa, ravintoaineiden energia tasoista, ni totesin syöväni aikasta terveellisesti.

Itse kun kokemus perusteisesti voin väittää, että jos suurinosa aterian koostumuksesta on proteiinia, pysyy näläntunne pitkään poissa. Jos pistän tuollaisen kaupasta saatavan ruisleivän kuvatuksen nassuuni ( joo myönnetään on hyvää ) ni oon kylläinen hetken, mut pian nälkä palaa entistä kovempana. Saatoki olla erimieltä ( ja jos oot, ni pistä viestiä jotta voidaan kinata ).